Монтаж, демонтаж ремонт на улуци и водостоци

Така подценяваните улуци или , като още ги наричат водостоци са много важна част от дренажната система на сградата.Освен че вършат много важна задача в покривната система, те предават завършен вид на сградата.Извеждането на водата от покрива в канализацията създава много по приятна гледка след обилния дъжд. Вместо да се образуват локви пред входа на жилището водата се отвежда към канализацията или удобно за изтичане място.

Избор на улуци и водостоци за покрив

Днес на пазара се предлагат различни видове изработени от различни материали.Ако бюджета ви не е ограничен и можете да си позволите по разходи, то изберете металните с полимерно покритие. Металните улуци издържат на по големи натоварвания и имат  много по дълъг живот. В избора на улуци за отводняване на покрива  има и  някой  особености. Диаметъра зависи от  квадратурата на покрива . Колкото по голям е той, толкова по голям диаметър улуци трябва да се монтират. Скобите на улука също трябва да се монтират правилно и на определено разстояние една от друга, за да поемат тежестта когато се напълнят с вода.

Правилният монтаж на улуците е много важен

Много важно е улуците да се монтират от майстор с опит в ремонта на покриви. На пръв поглед всичко изглежда лесно, но ви уверяваме , че не е точно така, или  може би по лесен е демонтажа им. При монтажа трябва да се следват някой правила. Винаги се търси наклон, за да се оттича водата към най-ниската  точка.Попадали сме на всякакви монтажи, като например улука да е с обратен наклон към водосточната тръба. При спазени наклони и правилен монтаж  във улука не се застоява вода и по рядко се запушват.Като правило за проверка след монтаж на нов  улук трябва да се налее   вода и да се наблюдава  оттичането и от  покрива

Къде работим?

Област София

Област Пловдив

Божурище,‎ Ботевград,‎ Годеч‎, Долна баня‎, Драгоман‎, Сливница‎, Елин Пелин, Етрополе‎, Златица,‎ Ихтиман‎, Копривщица‎ , Костенец‎., Костинброд‎, Момин проход‎, Пирдоп‎, Правец‎, Своге‎

Асеновград, Брезово, Калояново, Карлово, Лъки, „Марица“, Пловдив, Първомай, Раковски, „Родопи“, Садово, Съединение, Хисар, Кричим, Перущица, Стамболийски, Куклен, Сопот.

Гласували: 28 Средна оценка: 4.7]